Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها – شهرستان کبودراهنگ از قطب‌های گردشگری استان است که هر چند تعطیلی غار علیصدر ضربه بزرگی به آن زد، اما بازار تولید صنایع دستی با وجود مشکلات رونق دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، کبودراهنگ از مناطق زیبا و تاریخی است که پیشینه آن به پیش از اسلام برگشته و وجود چشمه‌های پر آب، غارهای متعدد و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بر زیبایی آن افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کبودراهنگ بزرگ‌ترین شهرستان استان همدان است که تاریخ بنای آن براساس شواهد موجود به سده‌های پیش از ظهور اسلام برمی‌گردد.

232 آثار تاریخی طبیعی و فرهنگی در این شهرستان وجود دارد که از این تعداد 119 مورد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و شاخص‌ترین آن‌ها غار علی‌صدر و بزرگ‌ترین غار آبی جهان است.

از دیگر آثار تاریخی این شهر می‌توان به امامزاده عبدالله روستای مسجدین به جای مانده از دوره سلجوقی و تیموری، حمام سنگی روستای باشقورتران، پل تاریخی کوریجان یادگار دوره صفویه، تالاب زیبای شیرین سو و حمام اعظم کبودراهنگ اشاره کرد.

شهرستان کبودراهنگ در کنار آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی دارای صنایع دستی متعددی است که برخی‌هایش چون قالی «مهربان» شهرت دیرینه دارد.

هرچند حال و روز فرش مهربان و فرش بافی این روزها چندان خوب نیست، اما صنایع دستی دیگری در کبودراهنگ رونق گرفته که توانسته برای افراد جویای کار اشتغال‌زایی کند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کبودراهنگ در این باره گفت: این شهرستان با برخورداری از جاذبه‌های طبیعی به ویژه غار علیصدر به یکی از قطب‌های گردشگری استان همدان تبدیل شده است.

مهدی غلامی افزود: وجود غار علیصدر سبب رونق بازار فروش صنایع دستی در روستای علیصدر و مناطق اطراف شده بود، اما با تعطیلی غار به دلیل همه گیری ویروس کرونا ضربه بزرگی به شاغلان این بخش وارد شد.

وی خاطرنشان کرد: نزدیک به هزار نفر در بخش تولید صنایع دستی کبودراهنگ مشغول به کار بودند که تعطیلی غار و کاهش سفرها سبب بیکاری 30 تا 50 درصد آن‌ها شده است.

غلامی با اشاره به خسارت 50 میلیارد تومانی کرونا به بخش گردشگری و صنایع دستی کبودراهنگ تصریح کرد: با تعطیلی غار 300 تا 400 نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در بخش گردشگری و 300 نفر در بخش صنایع دستی شغل خود را از دست داده‌اند.

وی بیان کرد: برای حمایت از فعالان بخش گردشگری و صنایع دستی تسهیلات 12 درصدی به آن‌ها ابلاغ شد؛ اما به جز چند نفر استقبال نکردند.

سرمایه‌گذاری‌های خوبی در مناطق گردشگری اردبیل در حال اجراستجای خالی جامعه راهنمایان گردشگری ایران در اکسپوایران چهل‌وششمین کشور جهان در گردشگری سلامت است

رئیس اداره میراث فرهنگی کبودراهنگ افزود: باوجود همه مشکلات، چند رشته صنایع دستی به طور پویا در این شهرستان فعال است که شامل سفال و سرامیک، نقاشی روی سفال، قلم زنی، سراجی سنتی(چرم کاری)، عروسک بافی، قلاب بافی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی می‌شود.

غلامی اظهار داشت: از بین رشته‌های بالا به ترتیب قلم زنی و سفال و سرامیک بیشترین شاغلان را به خود اختصاص داده‌اند.وی از برگزاری دوره‌های آموزش صنایع دستی برای علاقه‌مندان خبر داده و می‌گوید: امسال 80 نفر در رشته گلیم بافی، قلم زنی و طراحی روی سفال آموزش دیده‌اند.

رئیس میراث فرهنگی کبودراهنگ افزود: برای اشتغال‌زایی و رونق صنایع‌دستی منطقه هم 17 نفر از هنرمندان و صنعتگران برای دریافت تسهیلات 4 درصدی به بانک‌های رفاه و توسعه تعاون معرفی شده‌اند. سهمیه تخصیص یافته به بخش صنایع‌دستی کبودراهنگ یک میلیارد و 250 میلیون تومان بوده است.

انتهای پیام/744/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تعطیلی غار غار علیصدر صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۷۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی فارس در اکسپو تهران

محمد ثابت اقلیدی بابیان اینکه نمایشگاه اکسپو تهران از امروز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی پایتخت آغاز به کار می‌کند افزود: این نمایشگاه بین‌المللی از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه برپاست و فارس تنها استان در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در قالب غرفه‌ای ۱۰۲ متری و به‌صورت کاملاً تخصصی محصولات و تولیدات صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی خود را در معرض دید عموم قرار می‌دهد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس افزود: در راستای حمایت از توسعه و ترویج و فروش صنایع‌دستی استان، تفاهم‌نامه‌ای با یکی از شرکت‌های حوزه اقتصاد صنایع‌دستی کشور در فارس منعقدشده است که در قالب آن زمین نمایشگاهی به وسعت ۱۰۲ متر در اختیار هنرمندان صنایع‌دستی قرارگرفته است.

او بابیان اینکه غرفه سازی، اسکان و ایاب و ذهاب هنرمندان به عهده این شرکت است گفت: از ۲۶ هنرمندی که در این نمایشگاه حضور دارند ۶ هنرمند دارای مدرک درجه‌یک هنری می‌باشند و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده ۳۰ رشته تخصصی صنایع‌دستی فارس شامل دست بافته‌های داری، منبت، معرق، خاتم، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، مسگری، گره چینی و حصیربافی و ... در این نمایشگاه معرفی می‌شود.

به گفته ثابت اقلیدی برای معرفی بیشتر داشته‌های فرهنگی و صنایع‌دستی این استان در نمایشگاه اکسپو تهران، کلیپ‌های مستند ۵ دقیقه‌ای و کاتالوگ دوزبانه و مترجمین به زبان‌های چینی، فرانسوی، عربی و انگلیسی و... پیش‌بینی‌شده است.

 او همچنین با اشاره به اینکه تجهیز قسمتی از پاویون جمهوری اسلامی هم در اکسپو تهران با المان‌های صنایع‌دستی استان فارس، چون خاتم و منبت است افزود: بی‌تردید برگزاری این رویداد بین‌المللی تأثیر به سزایی در معرفی و فروش محصولات صنایع‌دستی فارس و رونق گردشگری استان خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی فارس در اکسپو تهران
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود